Intrebari Frecvente

 • Ce este sistemul de Ofertare Multipla?
  Sistemul de ofertare multipla consta in faptul ca decizia finala a proprietarului de a alege cumparatorul final va depinde simultan de mai multi factori: Pret, Tip plata (Cash/Credit), Moneda de plata (Lei, Euro, USD, etc), Termen eliberare (5 zile, 5 luni, etc), Renovat sau nu, Mobilat/Nemobilat.
 • De ce Ofertarea Multipla nu este similara cu o licitatie clasica?
  – Diferenta consta in faptul ca in sistemul de Ofertare Multipla se iau in considerare mai multi factori simultan (mentionati mai sus) iar in licitatia clasica se ia in considerare doar unul: pretul cel mai mare.
  – In plus in sistemul de ofertare multipla nu se fac strigari ale pretului ca in licitatiile clsice; ofertantii sunt informati daca oferta lor este cea mai mare sau a fost depasita de o alta (nu se comunica si valoarea exacta a celei mai mari oferte).
 • Ce proprietati se pot vinde?
  – Toate ofertele sunt organizate cu acordul expres al proprietarilor de drept ale imobilelor respective.
  – Proprietatile (case, apartamente, terenuri, spatii comerciale) TEBUIE sa fie lipsite de orice sarcina.
  – NU se accepta proprietati aflate in executare silita, platforma ofertaremultipla.ro fiind dedicata exclusiv proprietatilor negrevate de nici o sarcina juridica sau de alta natura.
  – Propietarul(i) de drept al proprietatii trebuie sa aiba in regula toate actele necesare vanzarii acesteia (act de posesie, cadastru, intabulare, Certificat energetic, asigurare, taxe/utilitati platite la zi, etc.)
 • Cat dureaza Ofertarea Multipla?
  Ofertarile se deschid la o anumită dată prevăzută clar pe site, stă deschisă timp de 7-30 zile, timp în care cei interesați pot să vizioneze proprietatea dorita si sa plaseze oferte. Ziua finala are o oră fixă, de asemenea prevăzută clar pe site. Ofertele sunt anuntate public pe site pe masura ce acestea sunt comunicate catre platforma de ofertare. In prima saptamana dupa expirarea termenului de ofertare, proprietarul poate alege pe cea care ii convine cel mai mult.
 • Cum vizionez proprietatea dorita?
  Proprietarii seteaza anumite zile și intervale orare pentru efectuarea vizionării proprietatii de către toți cei interesati (open house), înainte de termenul de expirare. În cadrul acestei întâlniri se poate vedea proprietatea, se poate interactiona cu vanzătorul, se pun întrebări suplimentare și se poate verifica imobilul.
 • De ce ofertarea nu porneste direct de la Pretul de Lista pt Vanzare/Inchiriere?
  Pretul de Lista reprezinta de fapt dorinta proprietarului, nu neaparat si ultimul pret sau decizia lui finala. Pornind de la un pret mai mic decat pretul de lista, cumparatorii cresc pretul, fiind in competitie unul cu altul. Asta nu merge insa la nesfarsit. Ofertarea are o data clara de inchidere, asa ca vom avea la o data certa o oferta care va fi cea mai mare si va fi rezultatul cresterii ofertelor celor interesati. Daca se atinge pretul de listare sau se depaseste, se pot incepe procedurile de vanzare a proprietatii catre oferta acceptata, iar daca nu, proprietarul va putea sa decida daca totusi va dori sa accepte o oferta sub Pretul de Lista, chiar daca este sub asteptarile sale initiale.
 • Pot sa-mi retrag oferta?
  NU, oferta este “angajanta”, adica in momentul in care ai plasat o oferta, te angajezi sa cumperi proprietatea (daca oferta Dvs. va ramane cea mai mare si va fi acceptata si de catre proprietar). Te rugam sa te gandesti de doua, trei sau patru ori inainte de a plasa o oferta. Pot fi consecinte pentru tine daca nu vei respecta la ce te-ai angajat, dar mai ales gandeste-te ca incurci ceilalti participanti. Daca nu esti hotarat mai bine nu oferta.
 • Cat costa participarea in sistemul de Ofertare Multipla?
  a) Pentru Cumparatori (Ofertanti) comisionul este 0% in cazul in care se atinge sau se depaseste pretul de lista pt vanzarea (sau inchirierea) proprietatii. Se poate plati un comision de 2% (plus TVA) daca proprietarul accepta vanzarea imobilului sub pretul de lista pt vanzare si respectiv de 50% din valoarea unei chiri lunare in cazul inchirierilor.
  b) Pentru Proprietari sunt doua modalitati de plata:
  – prin plata unui comision de 2% plus TVA (si de 50% plus TVA din valoarea unei chirii lunare in cazul inchirierilor) daca se atinge sau se depaseste pretul de lista pt vanzare/inchiriere. Un comision de 0% daca acceptati oferta sub pretul de lista pt vanzare/inchiriere;
  – prin plata unei taxe de listare fixe stabilita in functie de localizarea, tipul proprietatii si numarul de listari.
  c) Agentiile imobiliare sunt rugate sa ne contacteze pentru detalii colaborare la contact@ofertaremultipla.ro sau la telefon 0748.325.273.

Compare listings

Comparaţie